Ontdek KortVertoef
en vier het leven op en rond het water

Ontspannen in huis

Vorstelijk slapen op een comfortabele boxspring, heerlijk baden in het luxe bad en lekker ontspannen op het privé terras en wijntje drinken in de avondzon op de steiger aan het water. Dat noemen we bijzonder vertoeven in ons gastenverblijf.

Op pad in de omgeving

 De Wijde Blik is de grootste en meest weidse plas van de Vechtplassen. Op en rond de plas is het goed toeven! Tuffen over de vecht in een sloep, kanovaren door een zee van waterlelies en gele plomp of fietsen langs de allermooiste plassen tussen de Vecht en de Utrechtse Heuvelrug.
 

Culinair genieten

Docks Fish & Grill is ons buurrestaurant. Een heerlijke kaart, topbediening en een gezellig terras aan het water.  In Loosdrecht en Kortenhoef op korte afstand zijn bovendien diverse leuke eettentjes te vinden. Wij geven graag tips. 


In- & rondom het huis

De vakantie begint op de drempel van KortVertoef

Ons gastenverblijf hebben we met liefde ingericht in de wens dat onze gasten zich direct thuisvoelen. De woonkamer biedt gezellige zitjes, televisie en een gevulde boekenkast. De behaaglijke slaapbank zit niet alleen lekker, maar zorgt ook voor twee extra slaapplaatsen.  KortVertoef is een vakantieverblijf zonder ontbijtservice, maar we verwelkomen je wel met wat lekkers bij aankomst. Een snack voor de avond en een lekkere start voor de eerste ochtend van je verblijf bij ons. De genoeglijke eetkeuken is voorzien van een breed fornuis met ruime oven. Er zijn genoeg potten en pannen voor culinaire hoogstandjes en een vaatwasser staat klaar voor het minder leuke werk. De openslaande deuren geven toegang tot het privé terras en de rozentuin. Ultiem ontspannen kan in het ruime bad en onder de weldadige stortdouche.
Op de bovenverdieping kom je tot rust in het luxe tweepersoonsbed onder een heerlijk donzen dekbed. En wat dacht je van een kopje koffie op bed in de ochtendzon met uitzicht op het water?  Wil je de omgeving verkennen? Wij lenen je graag een stel fietsen of kano's voor een tochtje op of rond de plas. 

Wij maken jouw verblijf tot een feestje

Wij zijn Marten en Antoinette. Nadat we jaren met onze vier kinderen in het natuurgebied Plantage Willem III gewoond hebben, vonden we eind 2019 deze heerlijke stek aan het water. Onze kinderen zijn (bijna) uitgevlogen en er komt steeds meer tijd voor genieten op de plas, slenteren door de natuur met onze twee honden, een drankje op een terras in het nabij gelegen Hilversum, Loosdrecht, Utrecht of bij de buren. Op ons lommerrijke terrein staan drie huisjes, waarvan we het middelste hebben ingericht als gastenverblijf. We verwelkomen je graag met een glaasje, maar laten je ook in alle rust genieten van al het moois dat onze omgeving je te bieden heeft. 

Op pad in de omgeving

Genieten op het water

Genieten van de rust en het natuurschoon op het water van de Kortenhoefse plassen, de lieflijke slootjes en de weidsheid van de Wijde Blik, de grootste van de Vechtplassen. In het laagveen van de Vechtplassen leven bijzondere planten en dieren. Bovendien komt er in de Kortenhoefse Plassen schoon, voedselarm water uit het hoger gelegen Gooi terecht. Door dit zogenaamde kwelwater leven hier zeldzame planten en fluiten moeras- en rietvogels, zoals de kleine karekiet en blauwborst, het hoogste lied. Wij stellen graag kano's ter beschikking om de, door natuurmonumenten uitgestippelde, routes te bevaren. Sloepjes zijn te huur bij onze buren en zeilboten zijn te huur op korte afstand. 

Vertier in de omgeving

De prachtige omgeving van onze Vechtstreek geeft je zoveel te doen en te zien dat jouw verblijf bij ons al snel als te kort voelt. Volg de wandelroute over historische voetpaden Oppad en Kromme Rade of pak een van onze fietsen voor een tochtje langs de Vecht waar de prachtige buitenplaatsen, kastelen en theehuisjes je zullen verbazen. En heb je zin in een dagje shoppen? Hilversum ligt op vijf minuten afstand en met de auto ben je binnen twintig minuten in Utrecht of Amsterdam. 

Culinair genieten en meer

Heerlijk uit eten

De keuken van ons gastenverblijf is volledig ingericht, maar misschien heb je juist zin om lekker uit eten te gaan. Daarvoor hoef je niet ver te zoeken. We kunnen de keuken van onze buren - Docks Fish & Grill - van harte aanbevelen. We eten er zelf ook graag en ze hebben een heerlijk terras voor een wijntje in de avondzon. Ietsje verderop is Eetcafé de Eend ook een aanrader. Natuurlijk aan het water. Restaurants in onze buurt zijn er te veel om op te noemen. We geven je graag tips.

Kunst, cultuur en workshops

Naast de mooie natuur en omgeving is er voor kunst- en musealiefhebbers ook genoeg te beleven. In ons verblijf ligt up-to-date informatie over tentoonstellingen en leuke galerietjes. Maar er is meer! Wil je zelf een workshop, vergadering of bijeenkomst organiseren? Dat kan ook op ons terrein. In ons boothuis is ruimte voor 8-10 personen. Laat ons weten wat je wensen zijn en we kijken samen naar de mogelijkheden. 

Comfortabel gastenverblijf bij het water met luxe badkamer en volledig ingerichte keuken en beschutte privé tuin voor een vakantie of een paar dagen heerlijk vertoeven.CONTACT
KortVertoef

Moleneind 2
1241 NE Kortenhoef
06-20836907
welkom@kortvertoef.nl