Genieten op het vaste land

Kortenhoef bestaat uit twee delen, het oude dorp aan de Kortenhoefse Dijk en het Moleneind, en het nieuwe dorp dat tegen 's-Graveland aan ligt. Ons gastenverblijf ligt in het oude dorp, aan de Moleneind. Kortenhoef is niet alleen omgeven door veel water dat is ontstaan door de veenafgravingen, maar de omgeving is ook erg bosrijk. De rondwandeling over het Oppad en de Kromme Rading is een aanrader.

Kortenhoef en omstreken op de fiets
Onze omgeving is ook prachtig voor fietsliefhebbers. Of je nu van wielrennen houdt of liever de pedalen in een rustiger tempo laat ronddraaien; er is voor ieder wat wils. Vanuit Kortenhoef is een fietstocht langs de schitterende dorpen Vreeland, Nieuwersluis, Loosdrecht en Breukelen erg leuk om te doen. Onderweg vind je tal van gezellige restaurantjes en terrassen voor een kop koffie of een lekkere lunch. 

Er is genoeg in de omgeving te ontdekken. Af en toe plaatsen we op deze pagina nieuwe tips.

Landgoed Schaep en Burgh is een buitenplaats in 's Graveland. Het ligt ten noorden van landgoed Boekesteyn. Een prachtige locatie voor een zonnige zondagmiddagwandeling.

Fort Kijkuit is een vestingwerk van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het diende ter afsluiting van de weg tussen Loosdrecht en Vreeland met het ernaast gelegen Hilversums Kanaal. Het fort werd gebouwd in 1844. 

Hier tippen we af en toe bezienswaardigheden...

Gooilust is de zuidelijkste buitenplaats in 's-Graveland. Het landgoed heeft een prachtige tuin met fleurige bloemen, reusachtige bomen en bijzondere planten. 

Wat een fijne plek om Nederland vanaf het water te ontdekken!

Reserveren

Ons gastenverblijf is een oase van rust en ontspanning in elk jaargetijde. Je kunt bij ons reserveren voor minimaal drie nachten. We serveren geen ontbijt, maar zorgen wel voor wat lekkers bij aankomst. Op de aankomstdag verwelkomen we je graag vanaf 14.00 uur. Op de vertrekdag zwaaien we je voor 11.00 uur graag uit. Je kunt eenvoudig via deze website online reserveren. Bij reservering betaal je 50% van het huurbedrag. Het restant betaal je twee weken voor aankomst. We vragen €100 borg die we uiterlijk een week na vertrek retourneren als ons verblijf in goede orde is verlaten. Heb je speciale wensen of vragen? Bel gerust naar 06-30722522 of mail naar welkom@kortvertoef.nl.

Comfortabel gastenverblijf bij het water met luxe badkamer en volledig ingerichte keuken en beschutte privé tuin voor een vakantie of een paar dagen heerlijk vertoeven.CONTACT
KortVertoef

Moleneind 2
1241 NE Kortenhoef
06-30722522
welkom@kortvertoef.nl