Genieten op het water

Genieten van de rust en het natuurschoon op het water van de Kortenhoefseplassen, de lieflijke slootjes en de weidsheid van de Wijde Blik, de grootste van de Vechtplassen. In het laagveen van de Vechtplassen leven bijzondere planten en dieren. Bovendien komt er in de Kortenhoefse Plassen schoon, voedselarm water uit het hoger gelegen Gooi terecht. Door dit zogenaamde kwelwater leven hier zeldzame planten en fluiten moeras- en rietvogels, zoals de kleine karakiet en blauwborst, het hoogste lied. 

Genieten op het water? Leen onze kano!
Wij stellen graag onze vierpersoons kano ter beschikking om de, door natuurmonumenten uitgestippelde, routes te bevaren. Ervaar de stilte van de Kortenhoefseplassen waar gemotoriseerd verkeer niet is toegestaan en je optimaal kunt genieten van het fluiten van de vogels.

Zoek je wat meer reuring? Dat kan natuurlijk ook. De Wijde Blik is een prachtige plas om lekker te zeilen. Bij onze achterbuurman Ottenhome zijn prima (open) zeilboten te huur voor meerdere dagen of een dag(deel).
Sloepjes zijn te huur bij onze directe buren Jachthaven Kortenhoef voor een tochtje over de Vecht of langs de Kalverstraat van de Loosdrechtse Plassen. 

Feest op het water!

Op de Wijde Blik zijn - duidelijk gemarkeerde - plekken ondiep waar het heerlijk pootje baden is. Tijdens zomerse dagen liggen daar veel bootjes voor anker en worden zelfs stoeltjes en tafels in het water gezet voor een verkoelende borrel met natte voeten. Op de eilandjes op de plas zijn meerdere BBQ-plekken ingericht.  

Wat een fijne plek om Nederland vanaf het water te ontdekken!

Reserveren

Ons gastenverblijf is een oase van rust en ontspanning in elk jaargetijde. Je kunt bij ons reserveren voor minimaal drie nachten. We serveren geen ontbijt, maar zorgen wel voor wat lekkers bij aankomst. Op de aankomstdag verwelkomen we je graag vanaf 14.00 uur. Op de vertrekdag zwaaien we je voor 11.00 uur graag uit. Je kunt eenvoudig via deze website online reserveren. Bij reservering betaal je 50% van het huurbedrag. Het restant betaal je twee weken voor aankomst. We vragen €100 borg die we uiterlijk een week na vertrek retourneren als ons verblijf in goede orde is verlaten. Heb je speciale wensen of vragen? Bel gerust naar 06-30722522 of mail naar welkom@kortvertoef.nl.

Comfortabel gastenverblijf bij het water met luxe badkamer en volledig ingerichte keuken en beschutte privé tuin voor een vakantie of een paar dagen heerlijk vertoeven.CONTACT
KortVertoef

Moleneind 2
1241 NE Kortenhoef
06-30722522
welkom@kortvertoef.nl